Til hovedinnhold

Guidede turer, badstue, aktiviteter, museer og mye mer venter i Oslo i påskeferien. Som hovedstadens offisielle besøks- og informasjonssenter for byens besøkende og innbyggere, har Oslo Visitor Centre i Østbanehallen en haug med tips til hva store og små kan finne på i ferien. Fra kultur og historie, til natur og eventyr; asfaltpåske i Oslo byr på et bredt spekter av attraksjoner og aktiviteter for enhver alder og smak.

 

Starter du i Østbanehallen er du aldri langt unna din neste aktivitet. Les videre for 13 tips til påskeferie i Oslo.

13 tips til påskeferie i Oslo

1. Fjordcruise

Ta en tur ut i Oslofjorden med den helelektrise båten MS Brisen. Med avreise fra Aker Brygge seiler du forbi Akershus festning og Operaen og får en unik mulighet til å oppleve byen fra vannet. Båten er utstyrt med moderne teknologi og er 100 % utslippsfri, noe som gjør det til en miljøvennlig opplevelse. Her vil du se noen av de vakreste områdene rundt Oslofjorden.

 

2. Munchmuseet

En kort spasertur unna Østbanehallen ligger Munchmuseet. Uavhengig om du er en kunstelsker eller ikke, vil et besøk på Munchmuseet garantert være en minneverdig opplevelse. Her får du et innblikk i Edvard Munchs liv og hans unike syn på verden, og du vil forlate museet med en dypere forståelse av kunstnerens betydning for norsk kunst og kultur. Ta en velfortjent pause og nyt en lunsj eller kaffe på Østbanehallen enten før eller etter museumsbesøket.

 

3. Kaoskammerat på Munch

Barn opplever ofte at museer er et sted der de må oppføre seg, følge regler, ikke røre noe, være stille og holde avstand til kunsten. Kaoskammeret er designet for å gi barna mulighet til å gjøre akkurat det stikk motsatte. Kaoskammeret viser at kunst og kultur kan være morsomt, tilgjengelig og engasjerende for barn, og hjelper dem utvikle en forståelse og interesse for kunst på en naturlig og positiv måte. Ta med familien på en uforglemmelig kunstopplevelse i påsken!

 

4. Ake i bakken på SNØ

Hvis du er på utkikk etter en morsom og spennende aktivitet å gjøre i påsken, bør du prøve aking i bakken på SNØ. Innendørs ski- og aktivitetssenteret ligger en kort togtur unna Østbanehallen og her er det garantert snø! Ta på godt med klær, gode sko, godt humør og akebrettet får du der. Husk niste til togturen og besøk hallens nyeste tilskudd Kanelsnurren for deilige bakevarer.

5. Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet er Norges største og mest betydningsfulle kunstmuseer, og huser en omfattende samling av kunstverk fra både norske og internasjonale kunstnere. Her kan du oppleve en bred variasjon av kunstverk fra alle kunsthistoriske perioder, fra middelalderen til moderne kunst. I tillegg kan du delta i kreative workshops for å lage din egen kunstverk inspirert av museets samling – perfekt for både store og små i all slags vær.

 

6. Badstue i Bjørvika (SALT)

En av Oslos mest unike og spennende attraksjoner er SALT sauna i Bjørvika. SALT gir deg muligheten til å oppleve en autentisk norsk badstueopplevelse med utsikt over Oslofjorden og byens skyline. Her kan du nyte en avslappende badstueopplevelse i naturskjønne og trendy omgivelser, og deretter ta en forfriskende dukkert i sjøen eller isvannbassenget.

 

7. Langrenn i Nordmarka

Langrenn, Kvikk Lunsj og Solo er en klassisk norsk kombinasjon i påsken. Bare 40 minutter med T-banen fra Østbanehallen ligger Nordmarka – det største og mest kjente turområdet rundt Oslo. Nordmarka er kjent for sitt varierte løypenett, og gir muligheter for både nybegynnere og erfarne skiløpere til å nyte en dag ute i norsk natur.

 

8. Ski i Tryvann

På lik linje som langrenn, er alpint også en populær vinteraktivitet i påsken. Å stå på ski i Tryvann er en herlig måte å nyte norsk natur på nærme byen. Tryvann tilbyr et bredt spekter av løyper og aktiviteter som passer for alle aldersgrupper og ferdighetsnivåer kun 45 minutter med T-bane og buss fra Østbanehallen.

 

9. Lunsj eller middag i hjertet av Oslo

Østbanehallen er et pulserende sentrum for mat og kultur, med et bredt utvalg av restauranter og kaféer. Den historiske hallen gir deg en pause fra påskekjaset og lar deg utforske både lokale og internasjonale retter i hjertet av Oslo. Østbanehallens sentrale plassering gjør det til et praktisk sted å enten stoppe for et måltid mellom slagene, eller et sted hvor du kan nyte hele kvelden.

10. Påskeverksted i Ekebergparken

Dersom du er på utkikk etter å komme i ekte påskehumør bør du besøke påskeverkstedet i Ekebergparken. Parken inviterer til et kreativt og morsomt påskeverksted søndag 2. april – helt gratis. Her får barna laget sin egen påskepynt, utforsket ulike malingsteknikker og organiske materialer. Dette kreative og interaktive arrangementet er spesielt egnet for familier med barn og unge mellom 2 og 16 år.

 

11. Gåtur i byen

Eller hva med en avslappende spasertur i byen? Se hvor bena tar deg, og oppdag nye områder, kaféer og restauranter i Oslo. Fra Østbanehallen er det mange muligheter for å utforske spennende nabolag, som Grünerløkka, Aker Brygge og Frogner, med hver sin unike atmosføre og attraksjoner. Rett utenfor hallen kan du og følge Havnepromenaden.

 

12. Norsk Folkemuseum

Bli kjent med norske kulturtradisjoner og historie i en hyggelig og lærerik atmosfære på Norsk Folkemuseum! Museet, som ligger på Bygdøy, gir deg en unik mulighet til å dykke ned i Norges kulturhistorie og gir et innblikk i hvordan livet var i Norge gjennom ulike tidsepoker. Et besøk til Norsk Folkemuseum i påsken lar deg kombinere kulturell opplevelse med familievennlige aktiviteter og gir et fascinerende innblikk i Norges rike kulturarv.

 

13. Staycation hos Comfort Hotel Grand Central

Overnatting på hotell er alltid en god ide. En staycation hos Comfort Hotel Grand Central gir deg sjansen til å oppleve Oslo fra et nytt perspektiv og nyte påskeferien i komfort og stil. Hotellets plassering gir deg enkel tilgang til offentlig transport, uteliv, museer og gjør det enkelt å utforske byens attraksjoner. Finnes det noe bedre etter en dag med å utforske byens museer, parker og restauranter, enn å trekke seg tilbake på hotellet for en god natts søvn i rolige omgivelser? Neppe.

For flere tips til hva du kan finne på i påskeferien, besøk Visit Oslo i Østbanehallen eller sjekk ut denne artikkelen: Hva skjer i Oslo i påsken.

Visit Oslos åpningstider i påsken: 

Skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og første påskedag: kl. 09.00-17.00
Andre påskedag: 09.00-16.00

Foto: Liv Maria Nesje Lien