Til hovedinnhold

Sommeren er en tid fylt med solskinn og friske smaksopplevelser, og Olivenlunden 1830 er det perfekte stedet å utforske de kulinariske skattene denne årstiden har å tilby. Hos Olivenlunden 1830 i Østbanehallen finner du et bredt utvalg av oljer, urter og balsamico som vil ta dine sommerretter til nye høyder.

Vi har tatt en prat med butikkmedarbeider Oda-Annie Steen i Olivenlunden 1830 om tips og råd til hvordan du kan piffe opp enkle matretter. Les videre for råd fra eksperten selv!

Til grillmaten

Grillmat har en spesiell plass i hjertet til mange. Når grillen tennes og solen skinner, er ingenting som å samle venner og familie for å nyte god mat. Det er haugevis av måter å tilberede grillmat på, men for å tilføre en pikant og smakfull dimensjon til maten anbefaler Oda-Annie å marinere kjøttet i Olivenolje med chili (339,-) og Urtesalt til kjøtt (119,-). Chilioljens delikate smak og urtesaltets allsidighet gir en herlig smak til kjøttet, samtidig som det bevarer den naturlige saftigheten. Og for de som elsker litt ekstra sterk mat er Espelette chilipulver (159,-) et must-have.

Foto: Liv Maria Nesje Lien

Til aperitiffen

Aperitivo er til for å nyte enkle og små retter før middagen. Olivenlunden 1830 forstår betydningen av å skape den perfekte aperitivo-stemningen, og deres utvalg av produkter og smaker hjelper deg gjøre nettopp det. En populær nykommer er ristede mandler i en mengde forskjellige smaker. Ristede mandler med trøffel (99,-), – med urter fra Provence (89,-), –persille og smak fra havet (89,-), – geitost (89,-) og krydder (89,-) tilbyr alle en nydelig kombinasjon av sprø tekstur og intense smaker. Og ikke glem å dandere aperitivo-bordet med noen deilige grønne oliven og salte kjeks!

Foto: Liv Maria Nesje Lien

Til sommersalaten

– Friske og smakfulle salater på sommeren slår aldri feil, forteller Oda-Annie engasjert før hun finner noen gode produkter til sommersalaten.

Hos Olivenlunden 1830 har de et bredt sortiment av produkter som gir enkle salater og pastaretter et realt løft. Sesongens olje (399,-) er en klassiker med mange bruksområder, men brukes mest hyppig til å lage gode salatdressinger. For en smakseksplosjon i salaten eller fruktsalaten anbefales Balsamico med pasjonsfrukt (179,-). Denne balsamico varianten tilfører en forfriskende sødme og syrlighet til enhver matrett. Eller hva med å strø en klype urtesalt på salaten? Urtesalt til salat og pasta (119,-) gir salaten ekstra smak og bringer frem smakene i råvarene.

Foto: Liv Maria Nesje Lien

Til sommerdrinken

I jakten på nye og unike smaker er det alltid spennende å utforske ulike ingredienser. Enten du er en erfaren bartender eller bare ønsker det lille ekstra til drinkene dine i sommer, har Olivenlunden 1830 noe for deg. Spesialforretningens utvalg av balsamico drinkmiksene Gin Tonic, Limoncino, Mojito og Spritz (249,-) gir drinkene en forfriskende og smakfull tvist. Disse balsamico-baserte miksenes unike kombinasjon av smaker vil tilføre dybde og kompleksitet til dine drinker, og skaper en opplevelse som skiller seg ut. De er i tillegg veldig drøye i bruk, så du kan være sikker på at du har en sånn drinkmiks gjennom hele sommeren. Et par dråper er mer enn nok!

Foto: Liv Maria Nesje Lien

Oppdagelsene du kan gjøre med ingredienser fra spesialforretningen er endeløse. Ikke la deg begrense av tradisjonelle bruksområder, da mange av varene kan brukes på forskjellige måter. Her er det rom for å utforske, eksperimentere og nyte en verden av smaker og muligheter. Kom innom og få god hjelp, veiledning og smak på det du er nysgjerrig på – en ekstraordinær butikkopplevelse, rett og slett.