Til hovedinnhold

– Royal Gastropub er et sted for alle. Pendlere er, plasseringen tatt i betraktning, naturligvis en stor andel av våre gjester. Men vi har også mange besøkende som bor i byen, alt fra vennegjenger til forretningsfolk. Vi liker å tro at det er det perfekte møtestedet, uansett om det er starten på en reise eller slutten av en lang arbeidsdag, sier Markus Sandø Iversen, daglig leder på Royal Gastropub i Østbanehallen.

I omtrent to år har han vært daglig leder på gastropuben innerst ved rulletrappa i Østbanehallen. Han har vært i bransjen i snart 20 år, og trives veldig godt på Akershusgruppen-eide Royal Gastropub.

– Jeg har en veldig god arbeidsgiver i Akershusgruppen og jeg har en fantastisk fin gruppe ansatte som trives veldig godt sammen. Med vår beliggenhet i Østbanehallen, i hjertet av Oslo, er Royal en levende arbeidsplass som er full av energi. Vi møter så mange forskjellige mennesker, hører så mange historier og opplever så mye man ikke nødvendigvis gjør andre steder, sier Markus.

Markus Sandø Iversen er daglig leder på Royal Gastropub.

Mye historie i veggene

Da Østbanehallen ble pusset opp for snart ti år siden, synes Markus det var inspirerende å se hvordan en gammel stasjon ble forvandlet til et knutepunkt for pulserende restaurant- og uteliv.

– Østbanehallen har blitt en utrolig flott mathall, og det er skapt en utrolig bra kultur for å gå ut og spise. Samtidig skaper den gamle arkitekturen en fantastisk ramme for de nye aktivitetene. Det er så mye historie i veggene her, og hos oss kan du for eksempel velge å ta middagen i kongens gamle venteværelse fra den gangen han reiste landet rundt med tog, sier han.

Enten du sitter i det gamle venteværelset eller et annet sted på Royal Gastropub, er det mye deilig mat og drikke du kan velge mellom. To ganger i året, høst og vår, endrer de menyen. Da tilpasser de den til årstiden og tar inn råvarer som treffer sesongen godt.

– Denne høsten har vi blant annet en fantastisk elgburger på menyen. Den anbefales på det sterkeste, sier Markus.

Varme og lune omgivelser

I førjulstiden har de den samme menyen som ellers, men fra midten av november tilbyr de alltid en rett som er inspirert av julen.

– I fjor hadde vi en nydelig reinsdyrstek, men i år har vi valgt å gå for en mer tradisjonell juletallerken med ribbe, medisterpølser og alt som hører til, sier Markus.

– Hvorfor skal folk velge å komme til nettopp dere i førjulstiden?
– Hos oss får du god mat og drikke i varme og lune omgivelser. Vi tilbyr gjestene våre en liten pause i en ellers hektisk hverdag. Hit kan du komme alene eller med vennegjengen, for et måltid eller en kjapp pils. Royal Gastropub er her for deg uansett, sier han.