Til hovedinnhold

I Oslo er du tett på både by, hav og skog. Det gjør byen til et perfekt utgangspunkt for morsomme og varierte aktiviteter om sommeren. Med utgangspunkt i Østbanehallen og nærliggende områder, har vi spurt Oslo Visitor Centre i hallen om deres anbefaling til noen innholdsrike sommerdager. Her er fire tips til hva du kan finne på i ferien.

Tips #1 – Lei en sykkel og utforsk byen

Hva med å oppleve Oslo fra sykkelsetet? Hos Oslo Bike Rental kan du leie både sykler og el-sykler, og sykkelentusiastene tilrettelegger for opplevelser enten du ønsker å utforske byen eller marka. Du kan velge å begi deg ut på egne eventyr eller bli med på en guidet tur. Det er helt opp til deg. Å oppleve Oslo på to hjul, er uansett en fantastisk måte å utforske byen på. Hva med piknik i parken, deretter et bad på Bygdøy før du avslutter dagen på museum? Mulighetene er mange.

Tips #2 – Sushikurs på Yo! Sushi

Glad i å lage mat? Da bør du sjekke ut Yo! Sushi sitt sushikurs. Det to timers lange kurset består av blant annet opplæring og informasjon om japansk matkultur, og du får selvsagt smake på sushien underveis. Kanskje noe å vurdere hvis det regner en dag? Les mer om kurset her.

Tips #3 – Kaffe langs havnepromenaden

En hyggelig og avslappende sommerdag trenger absolutt ikke være komplisert. Befinner du deg i nærheten av Østbanehallen vil du alltid ha tilgang til et variert utvalg av mat og drikke. Hva med å følge måkeskrikene og lukten av sjø for å vandre langs havnepromenaden med en kopp kaffe i hånda? På Kanelsnurren og Steam kaffebar finner du ulike typer av kaffe, perfekt for å ta med seg en dag du ønsker å ta det helt med ro.

Tips #4 – Badstue og lunsj på Olivia

Det har virkelig blitt populært å ta badstue utendørs, og langs havna i Oslo finnes det flere muligheter for å varme kropp og sjel. På dager som ikke er så varme, kan badstue kombinert med et bad i havet være akkurat det du trenger. Blir du sulten etterpå, er det ikke lange veien bort til Olivia på Østbanehallen. Restauranten tilbyr retter fra det italienske kjøkken, og her kan du velge mellom alt fra salater og småretter til pizza og pastaretter. Olivia har også uteservering, så her kan du la været bestemme hvor du vil sitte.