Til hovedinnhold

– På vinteren trekker kulden og inneluften fuktigheten ut av huden vår og gjør at den blir tørr, dehydrert og sprekker. L´Occitane sin serie med shea smør passer ekstra godt til denne årstiden. Den er laget for veldig tørr og sensitiv hud, og er en perfekt redning til vinterhuden, sier Behnaz Davachi, butikksjef hos L´Occitane i hallen.

Behnaz vet hva hun snakker om. I åtte år har hun jobbet hos L´Occitane, og har på den tiden blitt ekspert både på produktene deres og på pleie av ulike hudtyper. Reisen hennes i kjeden startet som deltidsansatt i butikken på Østbanehallen i 2015. Deretter har hun vært butikksjef i butikkene på CC Vest og Sandvika før hun returnerte til Østbanehallen sommeren i fjor.

Etisk produsert

Butikksjefen trives veldig godt med å jobbe hos L´Occitane. – Vi får mulighet til, og blir utfordret på, å bli så gode i faget vårt som overhodet mulig, sier hun, og legger til:

– Produktene vi selger er etisk produsert og de hjelper kundene våre genuint. Hver gang jeg gjør et salg, er jeg helt sikker på at jeg hjelper personen og at de kjøper et produkt de vil elske. Man må bare demonstrere produktene på en god måte, etter det selger de seg selv.

Selv trekker hun frem fem favorittprodukter:

Almond shower oil

Almond supple skin oil

Divine face cream

Verbena Shea hand & body liquid soap

Youthful hand cream

 

Tilbake til serien med shea-smør som passer godt for vinterhuden. Sheasmør hentes ut fra den fete kjernen til shea-nøttene. Denne ingrediensen er mye brukt i hudpleie fordi den inneholder næringsrike og beskyttende egenskaper som Omega 3 og 6, og vitamin C.

– L´Occitane kjøper ikke nøttene for å lage shea-smør, men de kjøper det ferdiglaget fra et kvinnekooperativ som lager det i Afrika. På denne måten kan de gi tilbake til landet og bidra til inntektene deres. I tillegg holder det tradisjonen deres om hvordan sheasmør skal lages ved like, sier Behnaz.

 

Refill i butikken

En ting som er viktig å få frem, er at L´Occitane tilbyr refill i butikken. Det betyr at kundene kan komme med flaskene til enkelte av produktene og få påfyll.

– Dette er en super måte å kjøpe mer av produktet uten å bruke mer plastikk. Det bidrar til en reduksjon i plastavfall. På de produktene det gjelder, er flaskene laget av resirkulert og resirkulerbart aluminium, sier butikksjefen.

Gå innom butikken for å vite mer om produktene det gjelder, og ikke minst få hjelp til akkurat din hud fra ekspertene som jobber der.