Til hovedinnhold

Rett ved hovedinngangen i Østbanehallen møter det tradisjonelle det moderne. Og nå som julen er over har Fjøla sammensatt en meny av de beste råvarene vinteren har å tilby. Hos Fjøla har kokken lekt med sesongenssmaker og samlet kraftige, smaksrike retter som metter godt, spesielt på kalde dager. De klassiske vinterrettene har en innovativ vri som garantert vil imponere dine smaksløker. Tre inn i varmen hos Fjøla for en smak av vinter.

 

Delikatesser på uformelt hvis

Med gode smaksopplevelser og kortreiste råvarer i fokus kan du nyte et storartet måltid. Hos Fjøla møter du på vennlig betjening, lune farger, myke tekstiler og lys som skaper en intim og behagelig stemning. Det stilige og uformelle lokalet midt i travle Oslo sentrum er en oase for gode nordiske matopplevelser. Som Fjøla sier selv styrer sesongen menyen, og deres nye vintermeny tilbyr noe for enhver med råvarer som er i sesong.

Kamskjell

En forventet slager blant vintermenyens nykommere er stekt kamskjell med røkt blomkålpuré, sprø bacon, beaurre blanc og brønnkarse. Den dekadente og smaksrike forretten byr på en rik og saftig smak av sauterte kamskjell med knasende kontraster av bacon til den myke puréen. Beaurre blanc sausen, også kjent som fransk hvit smørsaus, gir en subtil søtsmak og fyldighet til retten. Kamskjellforretten er en fin start på måltidet, enten som en delerett eller for å kose seg med alene.

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Skogsopp toast

Er du på utkikk etter det perfekte lunsjmåltidet å dele med gode venner eller kollegaer? Da har Fjøla det du leter etter. Deres nye skogsopp toast er en deilig og smakfull toast full av komplementære ingredienser. Dandert på fersk rugbrød, salat, soppstuing av assortert sopp, servert med et posjert egg på toppen, gjør dette smørbrødet til en delikat og næringsrik lunsj eller middag som fyller opp magen.

 

Book bord

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Helt nye hovedretter

I det skiftende og kalde været er det viktig å få i seg varm og mettende mat. Og ingenting slår norsk husmanskost. Hos Fjøla finner du en folkefavoritt, nemlig braisert oksekjake med pepperrot og potetpuré og gulrøtter. Den tradisjonelle og velsmakende retten lages langsomt og resulterer i et kjøttstykke som er saftig og mørt. Potetpuréen gir en god balanse til den rike smaken av kjøttet, mens gulrøttene legger til en søt og frisk smak, og ikke minst pene farger. Dette er norsk vintertradisjonsmat på et fat.

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

En annen nykommer hos Fjøla er en vegetarisk hovedrett. Bakt blomkål med røkt blomkålpuré, grønnkål og ristede pinjekjerner er et herlig alternativ full av smak og næring. Den delikate og sprøe retten byr på ulike smaker og utgjør en velbalansert og vidunderlig hovedrett. Den smakfulle retten er merket «a better choice» ettersom den både er bedre for deg og planeten vår. Bakt blomkål er det perfekte sunnere måltidet for en middag med venner eller familie. Og ikke minst en flott måte å få i seg mer grønnsaker på!

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Pannestekt lysing

I Norge har vi fisk i verdensklasse og hos Fjøla får du nok en tradisjonell norsk matrett, pannestekt lysing. Fjølas lysing servers med potetpuré, grønnkål, eple-fennikel crudité og beurre blanc. Potetpuréens jevne konsistens smelter i munnen og er en god kontrast til den saftige fisken. Kombinasjonen av sprø, friske og syrlige ingredienser gjør denne retten minneverdig.

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Ta turen innom Fjøla for en smakfull matopplevelse du neppe vil glemme. De lokale og sesongbaserte ingrediensene understreker det unike ved norsk matkultur og Fjølas evne til å la seg inspirere gjør restauranten særegen.

Book bord hos Fjøla her.