Til hovedinnhold

Som nabo til Oslo sentralstasjon er Østbanehallen det perfekte utgangspunktet for å utforske alt av hva Oslo har å tilby. Enten du er interessert i kunst og kultur, historiske steder eller naturskjønne omgivelser, har Oslo noe for enhver smak. Vi har tatt en prat med Oslo Visitor Centre på Østbanehallen, og her er 10 destinasjoner verdt å besøke i Oslo.

1. Operaen

Innen gangavstand fra Østbanehallen ligger det ikoniske Operahuset. Dette spektakulære bygget er et av Oslos mest fremtredende landemerker og er kjent for sin moderne arkitektur og unike skrånede tak. Operahuset er også vert for en rekke operaforestillinger, ballettopptredener, konserter og andre kulturelle arrangementer.

 

2. Akershus festning

En kort spasertur unna hallen ligger Akershus festning. Den imponerende middelalderborgen dateres tilbake til 1300-tallet og har en viktig rolle i Oslos historie. I dag er borgen et populært turistmål, og her kan du utforske festningens tårn, murer og diverse utstillinger. Og ikke glem å ta en titt på den bemerkelsesverdige utsikten, spesielt mot Oslofjorden.

 

3. Karl Johan

Gå ned Oslos hovedgate, Karl Johan, og nyt den livlige atmosfæren med mange butikker, kafeer og restauranter som linjer veien. Karl Johan strekker seg fra Oslo S ved Østbanehallen til Slottet, og er en populær destinasjon for både lokale og besøkende. Uansett om du er interessert i shopping, kulturelle opplevelser eller bare ønsker å nyte byens puls, er en tur ned Karl Johan en god måte å oppleve sentrum på.

 

4. Norsk Folkemuseum

Et flott sted å tilbringe en dag sammen med familie og venner er på det Norske Folkemuseum på Bygdøy. Her kan du oppleve forskjellige typer bygninger, gardsanlegg, kirker og andre strukturer som gir et innblikk i livet i Norge gjennom tidene. I tillegg til de autentiske bygningene, tilbyr museet også en rekke kulturhistoriske utstillinger tilpasset for både barn og voksne.

 

5. Kvadraturen

Kvadraturen er Oslos historiske sentrum og er preget av sjarmerende brosteinsbelagte gater, vakre bygninger og små torg. Besøk Steam i Østbanehallen for en kopp kaffe og noe bakst før du begir deg ut på en rolig spasertur gjennom området og opplev det ultimate hjertet av Oslo.

6. Aker Brygge

Etter en kort gåtur langs sjøkanten fra Østbanehallen, vil du komme til Aker Brygge. Dette moderne og livlige området ved vannkanten, er kjent for sin arkitektur, shopping, mat og underholdning. Her vil du finne mange restauranter, barer og kafeer i alle prisklasser med god utsikt over fjorden. PS. Herfra kan du også ta båtturer for å oppleve Oslofjorden fra vannet.

 

7. Vigelandsparken

Blant de mange kulturelle skattene Oslo har å by på, er Vigelandsparken et høydepunkt. Denne parken inneholder over 200 skulpturer i granitt, bronse og smijern, og viser menneskers ulike livsfaser og følelser. Parken er et flott sted for å slappe av, ta en spasertur eller for å beundre kunstverkene i en vakker grønn oase.

 

8. Munchmuseet

Det verdensberømte museet huser den største samlingen av verkene til den anerkjente norske kunstneren Edvard Munch. Gjennom utstillingene får du se en imponerende samling av Munchs malerier, grafiske trykk, tegninger, skisser og personlige gjenstander som gir et komplett bilde av kunstneren og hans liv. Museet har raskt blitt et ikonisk reisemål for kunstelskere og nysgjerrige sjeler som ønsker å bli overveldet av Munchs verk.

 

9. Norsk teknisk museum

Dette interaktive museet ligger en kort buss- og trikketur unna Østbanehallen og er en spennende destinasjon som kombinerer moro og læring for besøkende i alle aldre. Her venter en morsom og lærerik opplevelse for både barn og voksne. Museet har utstillinger som dekker teknologi, industrihistorie, vitenskap og innovasjon, og tilbyr mange praktiske aktiviteter og eksperimenter.

 

10. Grünerløkka

Ta trikken fra Jernbanetorget og besøk det kreative og trendy nabolaget Grünerløkka. Her finner du en rekke kule butikker, kunstgallerier, restauranter og kafeer. Det er også mange flotte grønne områder i nærheten av Grünerløkka, inkludert Akerselva som gir deg muligheten til å ta en gåtur langs elvebredden.

 

Besøk Oslo Visitor Centre på Østbanehallen for mer informasjon til ditt neste eventyr i Oslo. Og ikke glem å ta en rask matbit før du starter oppdagelsesferden!