Til hovedinnhold

Når den stadig kjøligere høstvinden blåser over Jernbanetorget, er det godt å trekke inne i den lune Østbanehallen og sette seg ned hos Fjøla. Her har kokken lekt seg med sesongens råvarer og satt sammen en ny meny som kler høstfargene utenfor.

– Høst er mye smak, sier daglig leder Laurent Heukem og viser oss hva Fjøla har å by på denne sesongen. Derfor har de latt seg inspirere av hverandres bakgrunn når de prøvesmakt seg fram til de nye rettene.

– Jeg er fransk, kokken er norsk og han som var kokk her før kommer fra Syria. Vi har satt sammen retter med smaker vi har vokst opp med, og de utfyller hverandre overraskende godt, sier Heukem.

Treretters helaften

Du kan trygt holde av hele kvelden hos Fjøla. Inviter familien til en helaften med flere retter fra den nye menyen og dere går garantert mette og fornøyde derifra.

Prøv de nye forrettene, der to av dem er vegetariske. Rødbettartaren er en fin start på måltidet. Eller hva med en franskinspirert eggerøre med skogsopp? Servert med potet- og surdeigsbrød gjør denne retten seg også tidligere på dagen. Gjør som franskmennene og bestill brouillade, som de kaller det, til brunsj.

Saken fortsetter etter bildet.

Eggerøre, eller brouillade som franskmennene kaller det, med skogsopp og potet- og surdeigsbrød. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Livechékylling med kraftkarsaus, søtpotetpuré og chips av Westfalerskinke. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Til hovedrett har en av nykommerne på menyen allerede gjort stor suksess. Ovnsbakt piggvar med jordskokk og smørsaus med soya og ingefær er så godt som det høres ut som. Det samme er ibericonakke med pastinakk og rødvinsaus. Det kraftige svinekjøttet fra Spania er full av smak og varmer godt en kald høstkveld.

Det samme gjør livèchekyllingen fra Østfold, som er avlet opp som de franske kvalitetskyllingene. Kyllingen får god tid til å vokse opp og spiser urten løpestikke hele livet, noe som gir en unik smak. Med søtpotetpuré og kraftkarsaus er dette en sikker vinner på menyen.

Ethvert godt måltid med respekt for seg selv, avsluttes med noe søtt til kaffen. Sjokoladefondant er kjent for mange, men ny hos Fjøla. Kaken med den rennende sjokoladen i midten serveres med fløyelsmyk vaniljeis, bringebærcoulis, karamellsaus og karamellisert hvit sjokolade. Et kraftig, men likevel forfriskende punktum på kvelden.

Saken fortsetter etter bildet.

Ibericonakke med sprøstekt bacon, svartkål, pastinakk og rødvinssaus. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Sjokoladefondant med vaniljeis, bringebærcoulis og karamellisert hvit sjokolade. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Grillet gresskar

En annen nykommer blant hovedrettene, er bakt gresskar. Blant alle halloween-lyktene der ute i oktober er det lett å glemme at gresskar først og fremst er god mat.

Hos Fjøla bakes gresskaret før det legges på grillen, og serveres i en salat med chevre og karamelliserte valnøtter. En granateplesirup gir både en sødme og en syrlighet som knytter alle smakene sammen. Da har vi ikke en gang sagt noe om fargene, som er verdt en bestilling alene. Dette er høst på et fat.

Saken fortsetter etter bildet.

Bakt gresskar med spinat, chevre, karamelliserte valnøtter og granateple. Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Burger med masse smak

Hvor mye smak kan man få plass til på en burger? Ganske mye, om du spør Fjøla. Den nye premium burger på menyen er som burgere skal være: saftig, med godt, luftig brød – og knasende fries ved siden.

I tillegg har denne burgeren gode smaker i alle ledd. Kjøttet, som er fra Oslo, har en god stekeskorpe på utsiden – og masse saft på innsiden. Når dette serveres med sherryglasert sopp, ridderost og jalapeñosdressing, er du glad du valgte å sette deg ned hos Fjøla.

Premium burger med sherryglasert sopp, ridderost, jalapeñosdressing, chiliaioli og fries. Foto: Liv Maria Nesje Lien.