Til hovedinnhold

Hos Steam er kvaliteten det viktigste. I kaffebaren midt i Østbanehallen bruker de eksempelvis aeropress og andre håndbryggmetoder som kanskje ikke andre kaffebarer har. På aeropress kan du lage mange forskjellige kaffevarianter – både lysbrente og mørkbrente brygg. Barista i Steam, Therese, forteller at man her benytter seg av vakuum, en metode som har blitt svært populær blant kaffeentusiaster.

«Dagens kaffe» er laget på V60, den typiske timeglass figuren som kanskje mange har sett før. I likhet med kaffetrakteren siger vannet gjennom kaffen, og prosessen kalles ekstraksjon.

– Denne bryggemetoden gjør at du har full kontroll over vannet som helles over kaffen: temperatur, mengde og ikke minst hvordan det helles, forklarer hun.

Barista i Steam Kaffebar, Therese, forteller hvordan de jobber for å gi deg en god kaffeopplevelse.

Fått øynene opp for flatwhite

– Hos oss lever vi av at det er kort vei fra etterspørsel til at du finner det på menyen. Baristane våre er både flinke og nysgjerrige, og det sørger for at vi raskt kan svare på internasjonale trender, forteller Therese videre.

Det finnes nemlig så mye mer der ute enn den tradisjonelle svarte kaffen vi er så glad i her i Norge.

For en tid tilbake opplevde Steam at det var stor etterspørsel etter «flatwhite», da spesielt fra Australia. Denne kaffen kan sammenliknes med en latte, men har en høyere andel kaffe, og melken er mer fløteaktig i konsistensen.

–  Etter såpass høy etterspørsel bestemte vi oss for å sette den på menyen. Siden den gang har flatwhite blitt mer og mer kjent for nordmenn, og er svært populær den dag i dag, sier hun.

Håndbrygget kaffe er populært blant kundene hos Steam Kaffebar.

Anbefalinger mot våren

Vi er på vei mot lysere og varmere tider. Nå når våren er i anmarsj, anbefaler Therese at du prøver ut deres kalde drikkemeny om du ønsker å prøve noe nytt. Dette er også drikker som ikke finnes noen andre steder enn hos Steam.

Frapè – en tradisjonell gresk drikk:

  • Kanelsirup
  • Fløte
  • Espresso shot
  • Isbiter

Espressoshake – perfekt for de som elsker frappe:

  • Espresso shot
  • Vaniljemelk
  • Blandes med isbiter i blender

Shakerato – søt, kald espresso:

  • Isbiter
  • Espresso
  • Litt sukker