Til hovedinnhold

Hos Opland Burger & Steak, som du finner i andre etasje i Østbanehallen, har de fokus på gode, lokale råvarer. Josper-grillen gjør at kjøttet de serverer har en helt unik smak.

– De fleste burgere og biffer som serveres hos oss har blitt tilberedt i Josper-grillen, sier Emelie Sjögren, daglig leder hos Opland Burger & Steak. Restauranten er en del av restaurantgruppen Eik servering.

 

– En liten familie

Emelie har vært daglig leder på Opland Burger & Steak siden oktober. Selv om hun ikke har vært der så lenge, har hun lang erfaring etter å ha vært i bransjen siden 2006.

– Jeg trives veldig godt på Opland. Det er en fantastisk gjeng som jobber der, som fort føltes som en liten familie, sier hun.

Mange har jobbet der lenge. For eksempel trekker hun frem floor manageren, kjøkkensjefen og restaurantsjefen som har jobbet på Opland i mange, mange år.

– Det er et godt tegn på flere ting når de ansatte ønsker å bli der, sier Emelie.

Hun er overrasket over at det er så mange som kommer til Østbanehallen uten at de skal videre med tog.

– Østbanehallen har virkelig blitt en destinasjon for folk, ikke bare et sted man haster forbi. Det er gøy å se. Siden vi holder til i 2. etasje, blir man også litt tilbaketrukket fra alt som skjer nede i hallen. Det er en del av gjestene våre som kommer innom når de er i farta, men det er aller flest forhåndsbookinger av bord, sier Emelie.

Mange av de som jobber på Opland kjenner de andre som jobber på restaurantene i Østbanehallen. Det er en stor fordel å kunne låne ting av hverandre dersom man mangler noe.

– Restaurantene på Østbanehallen har litt ulike konsepter, så vi utfyller hverandre godt. Det er veldig mange flotte ansatte på de andre stedene her også, og en veldig fin stemning på hele Østbanehallen, sier hun.

Har lounge for drinker

Hos Opland Burger & Steak er det alltid ekstra travelt når det er en konsert eller et annet arrangement i Oslo Spektrum. På loungen deres i første etasje, rett ved der man går opp til restauranten, spiller de alltid musikken til artisten som skal ha konsert i Oslo Spektrum.

– Det lager en fin stemning for de som kommer innom for å ta en drink her før konserten, sier Emelie.

Loungen pusses opp på nyåret, for å gjøre det enda hyggeligere for gjestene som kommer innom der.

Endrer etter sesong

Menyen hos restauranten endres litt etter årstid, slik at den er tilpasset råvarene for sesongen. Samtidig er det mange favoritter som alltid er på menyen. Bestselgeren deres er umami-burgeren.

– Har du en favoritt på menyen selv?

– Reinsdyrentrecote. Den smakte jeg den første uken jeg jobbet her, og det er det beste kjøttet jeg har smakt. Definitivt noe å teste for de som kommer til oss, sier Emelie.