Til hovedinnhold

Sommeren er endelig i full sving og det er på tide å omfavne den varme årstiden med gode venner, herlige utendørsopplevelser og ikke minst – deilig mat. Med fokus på sesongens friske og lokale råvarer har Fjøla på Østbanehallen oppdatert menyen med sommerens beste smaker. Enten du ønsker en lett sommerlunsj eller en deilig middag, sørger Fjøla for at du får et smakfullt måltid.

Matretter for varme dager

Når solen skinner og temperaturen stiger, er det ingenting som frister mer enn forfriskende matretter som passer perfekt til varme dager. Disse rettene er preget av friske og lokale ingredienser, og lette smaker som sjeldent slår feil en varm sommerdag på uteserveringen. En ny favorittrett er Fjølas Sommersalat med Chevre. Den forfriskende salaten kombinerer smakene av sprøtt og saftig, og blir uslåelig med biter av mild og kremet Chevre-ost som prikken over i’en i salaten. Og ikke minst er sommersalaten en fryd for både øyne og smaksløker.

Foto: Liv Maria Nesje Lien

For de som elsker sjømat, er Fjølas Tunfisk tartar med Wasabimayo en uimotståelig godbit. Den delikate tunfisken i kombinasjon med kremet konsistens fra den pikante wasabimayonesen, skaper det en perfekt balanse som pirrer smaksløkene. Tunfisken behandles med omhu for å bevare sin naturlige saftighet og delikate smak, og når den kombineres med den kremete wasabimayonesen, oppstår det en eksplosjon av smaker.

Foto: Liv Maria Nesje Lien

Blåskjell med sprø fries er en sommerklassiker som aldri går av moten, og hos Fjøla kan du oppleve denne herlige retten gjennom hele sommeren. Blåskjellene bader i en deilig og smaksrik suppe som er laget av utvalgte ingredienser for å fremheve blåskjellenes naturlige smak. Og som en perfekt følgesvenn til blåskjellene, serveres retten med sprø fries og aioli.

Foto: Liv Maria Nesje Lien

En annen deilig sommerrett som er å finne på Fjølas sommermeny er Smørbrød med skagenrøre. Dette klassiske smørbrødet er en favoritt blant mange og tilbyr en smakfull blanding av reker og krabbekjøtt. Med sitt friske preg og delikate smaker er smørbrødet en ideell sommerrett som passer perfekt til lunsj eller en lett middag. Den kremete skagenrøren, som består av ferske reker, delikat krabbekjøtt, fersk dill og en touch av sitron, gir smørbrødet en deilig og balansert smak – med andre ord en perfekt lunsj på uteserveringen i sommer.

Foto: Liv Maria Nesje Lien

Ikke vent lenger – bestill et bord hos Fjøla på Østbanehallen eller prøv drop-in på uteserveringen og la deres sommermeny ta deg med på en reise gjennom sommerens herligste smaker. Velkommen til Fjøla!