Til hovedinnhold

I løpet av vintermånedene er luften ute både kald og tørr. Samtidig får vi tørrere luft inne på grunn av oppvarming. De kalde utedagene med mye vind, kombinert med varme dusjer og sterke produkter er tøft for huden, men med riktig hudpleie og fremgangsmåte kan du enkelt unngå tørr og sår hud.

Vi har tatt en prat med medarbeider Marte Abrahamsen i det velkjente hudpleiemerket fra Sør-Frankrike, L’Occitane, om tips og råd til hvordan du kan holde huden hydrert, glødende og sunn gjennom vintermånedene.

Tips #1 – Rens

En god hudpleie rutine starter alltid med en rens. Ifølge Marte hos L’Occitane i Østbanehallen «polerer man ikke en skitten bil». En god ansiktsrens er essensiell for å fjerne eventuell smuss, oljer og sminke som tetter porene, men også for å ta vare på hudbarrieren og ikke fjerne beskyttende oljer fra huden.

L’Occitane sin Cleansing Milk (219,-) rengjør huden for både sminke og smuss, og gjør huden ren og klar for andre produkter. Rensens kremete konsistens er det beste for tørr hud da den gir fukt og er skånsom for alle hudtyper.

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Tips #2 – Serum og fuktighetskrem

Tørr vinterhud behandles så enkelt som ved å tilføre huden fuktighet. Derfor er det neste tipset fra L’Occitane å investere i både et godt serum og en god fuktighetskrem. Serum er et konsentrert produkt som booster huden med næring og gir en mer intens fuktighet til huden. Fuktighetskremen derimot hjelper å holde huden hydrert ved å legge en beskyttende barriere over huden som hindrer at fuktigheten forsvinner. Sammen kan disse to produktene holde huden din hydrert og glødende i vinterkulden.

Marte sitt favorittserum er deres Shea ansiktsolje (349,-). Serumet er olje- og vannbasert, rikt på fettsyrer, forebygger dehydrering, mykgjør huden, i tillegg til at den lindrer og gir næring til veldig tørr hud. Med en silkemyk konsistens trekkes serumet raskt inn i huden.

For å låse fukten og beskytte huden mot kulden anbefales Shea Light Comforting Face Cream (319,-). Fuktighetskremen inneholder med 5% sheasmør for ekstra pleie og næring til huden, og beskytter huden mot eksterne faktorer.

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Tips #3 – Skrubb

Mange tror at du ikke skal skrubbe tørr hud, men tvert imot. For at produktene skal trekke seg ordentlig inn i huden er det viktig å skrubbe kroppen. Ved å bruke en mild skrubb en gang i uken fjerner du døde hudceller, øker blodsirkulasjon og lar huden enklere absorbere fuktighet.

For en skånsom eksfoliering anbefaler L’Occitane deres Shea Butter Ultra Rich Body Scrub (269,-). Skrubben inneholder 10% sheamsør, finmalte nøtteskall og har en kremaktig tekstur som eksfoliering effektivt. Den er utviklet spesielt for tørr hud, og etterlater huden glatt og myk – et ideelt utgangspunkt for fukthetsgivende pleie.

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Tips #4 – Shea produkter

Og sist, men ikke minst råder eksperten L’Occitane å bruke shea-baserte produkter da de fleste har behov for fetere hudpleieprodukter på vinteren. Sheasmør er et naturlig produkt som er rikt på vitaminer, styrker hudbarrieren og bidrar til å bevare fuktigheten i huden. Smørets antiinflammatoriske egenskaper lindrer hudirritasjoner som rødhet og kløe, og beskytter huden ved å danne en barriere mellom huden og det kalde været. Sheasmør er den ideelle skjønnhetsingrediensen!

L’Occitane har en bestselgende økologisk sheasmør-serie som består av en rekke produkter som alle gir en nærende og beskyttende effekt for alle hudtyper. Deres Shea håndkrem (259,-) er virkelig et «skjønnhetsmust» om vinteren. Håndkremen er beriket med 20% økologisk sheasmør og etterlater hendene myke og glatte uten den klissete følelsen. Det er ikke rart denne håndkremen selges hvert tredje sekund over hele verden!

Et annet bemerkningsverdig produkt fra shea-serien er Shea dusjolje (349,-). På vinteren er det lurt å velge en dusjsåpe som er rikere på fuktighet, ettersom kulde og tørr luft kan tørke ut huden. Dusjoljens fyldige tekstur etterlater et pleiende lag som beskytter og mykgjør huden med en mild duft av shea. Såpen rengjør huden skånsomt og motvirker tørr hud.

L’Occitane anbefaler også alltid å bruke et fuktighetsgivende produkt etter en dusj for å bevare fuktigheten. En kroppskrem for tørr til svært tørr hud er deres Shea Ultra Rich Body Cream (399,-). Kremen inneholder 25% sheasmør som gir intens pleie og beskytter mot tørrhet uten å etterlate en fet film. Med langvarig fuktighet opp til 72 timer er denne kremen et godt valg for å unngå vinterhud.

Foto: Liv Maria Nesje Lien.

Få rabatt med tom emballasje

L’Occitane er opptatte av å redusere avfall og vil gjøre forbruk om til gjenbruk. Derfor har de en refillstasjon i butikken der du kan fylle på favorittproduktene dine uten ekstra plastikk. Du får også kjøpt flere av produktene deres i miljøvennlige refillposer. Ved å redusere mengden plastavfall bidrar du til å spare over 200 tonn plastikk hvert år.

L’Occitane har også inngått et samarbeid med TerraCycle slik at kunder kan ta med tomme produktemballasjer og donere til et resirkuleringsprogram. I tillegg til å gi emballasjen et nytt liv, blir kunder belønnet for å hjelpe miljøet med 10 % rabatt på et lignende produkt.

Se L´Occitane sine åpningstider her